Steden in de omgeving

In de omgeving van Wapserveen liggen verschillende leuke steden die zeker een bezoek waard zijn o.a.:

  • Meppel
  • Steenwijk
  • Zwolle

Meppel

Meppel staat bekend als een gezellige en sfeervolle stad, met een rijk cultureel erfgoed. Zo zijn er verschillende monumentale gebouwen te vinden, zoals de Grote of Mariakerk uit de 15e eeuw en het stadhuis uit de 18e eeuw. Ook heeft Meppel een bioscoop, een levendig centrum met tal van winkels, restaurants en cafés.

Jaarlijks worden er verschillende evenementen georganiseerd zoals het Grachtenfestival en de Donderdag Meppeldagen. 

Zwolle

Zwolle is een moderne en bruisende stad met een historische binnenstad. Er zijn vele mooie oude gebouwen, grachten en pleinen. Daarnaast zijn er verschillende musea waaronder het Stedelijk Museum en De Fundatie waar je kunt genieten van een breed scala aan kunstwerken en exposities. Jaarlijks vindt er op 5 mei het Bevrijdingsfestival plaats. Zwolle is een populaire locatie, dankzij de centrale ligging en goede bereikbaarheid.

Steenwijk

In de 16e en 17e eeuw was Steenwijk een belangrijke vestingstad, die verdedigd werd door een ring van bolwerken en grachten. Tegenwoordig is het een levendige stad met historische gebouwen, zoals de Grote of Sint-Clemenskerk. Ook Villa Rams Woerthe is een aanrader. Evenementen die georganiseerd worden zijn het culturele festival Kopje Cultuur en het jaarlijkse Steenwijker Festival. Op zaterdag is er een gezellige markt.