Tips

Er is genoeg te doen en te beleven in de omgeving van Wapserveen. Graag geven we je enkele tips of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of natuur. We hopen je hiermee te inspireren en nieuwe ideeën op te doen. Veel plezier met deze tips!

Fietsverhuur

In Frederiksoord, op 5 autominuten van onze B&B, vind je het fietstransferium. Dit is hét startpunt voor de mooiste routes in de regio. Zij adviseren je graag en hebben de mooiste routes voor je klaarliggen. Maak een keuze uit diverse fietsen, e-bikes of verken het gebied op een e-chopper, e-step of lopifit. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde dag fietsplezier. 

Museum De Proefkolonie

Het is 1818 en Nederland 'staat in brand'. Napoleon heeft ons land als 'Koninkrijk der Armen' verlaten. Johannes van den Bosch komt als redder in nood met een ambitieus plan om de armoede in ons land te bestrijden door de stichting van landbouwkoloniën. 
Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef dit verhaal in het nieuwe museum in Frederiksoord. Ontdek na het bezoek lopend of met de kolonietram de historie in het 'Buitenmuseum' zoals de koloniehuisjes, het kerkje, en tuinbouwschool. Er gaat een wereld voor je open.

Bosbad Vledder

In Bosbad Vledder is altijd wat te beleven. Een waar zwem- en speelparadijs voor jong en oud. Of het nu gaat om heerlijk baantjes te trekken, lekker vrij te zwemmen, spelen op het zandstrand of gezellig zonnen op de ligweide. Het is altijd genieten. De temperatuur van het water is minimaal 23 graden en door de beschutte ligging is het er al snel behaaglijk.

Hunebedden

Hunebedden zijn monumenten uit de prehistorie, die bestaan uit grote rechtopstaande stenen die een horizontale deksteen dragen. 
Er zijn verschillende Hunebedden in de omgeving van Wapserveen o.a. bij Theehuis 't Hunebed bij het Holtingerveld. Maar ook aan de rand van Diever vind je een hunebed. Meer informatie over alle hunebedden in Nederland vind je in het Hunebedcentrum in Borger.

Natuurplas Canadameer

Het Canadameer (Aekingermeer) ligt in het Nationaal Park Drents-Friese Wold tussen Appelscha en Wateren, in een boomrijke omgeving. De plas is vrij diep, in het midden ca. 4 meter. Het heeft een zandstrand van ca. 10 meter.
Je kunt er zwemmen, er is een kiosk op loopafstand, maar er zijn geen toiletten en douches aanwezig.

Schaatsbaan Thialf

Thialf ligt in Heerenveen op een half uur rijden vanaf Wapserveen. Thialf beschikt over meerdere ijsfaciliteiten en heeft ook nog een ijshockeyarena. Je kunt er schaatslessen en clinics volgen voor zowel beginners als gevorderden. Als bezoeker kun je schaatsen huren en er is een schaatsmuseum. Voor elke schaatsliefhebber is deze bestemming een must-see.

Golf Club Havelte

De golf club ligt tussen de dorpskernen Havelte en Uffelte en heeft een uitdagende 18-holes golfbaan met verschillende moeilijkheidsgraden. De club organiseert regelmatig wedstrijden en evenementen voor leden en gasten. Er is een gezellig clubhuis met restaurant en bar. Een geweldige bestemming voor als je van golfen houdt in een mooie en uitdagende omgeving.

Klimbos Appelscha

Klimmen in het Klimbos is een unieke beleving op hoog maar ook op laag niveau. Er zijn diverse parcoursen, afgewisseld met tokkelbaan van meer dan 400 meter en variërend van 2 t/m 12 meter hoog. Het Klimbos is dus geschikt voor iedereen.

Benieuwd naar het Klimbos? Bekijk snel de website.